Arenda foișoarelor, pescuit (+373) 60112253
40 de minute de la Chișinău
Lacul Salaș
Modalități de odihnă

Bine ați venit pe pagina web a SA Piscicola Gura Bîcului!

Gura Bîcului este un sat pitoresc situat la gura rîului Nistru în raionul Anenii Noi. Satul este mic, cu o suprafață totală de 2,80 km2. Gura Bîcului este singurul sat din comuna cu același nume. Este situat pe malul drept al rîului Nistru, la vărsarea rîului Bîc fiind încercuit din trei părţi de un cot al marelui fluviu Nistru. Distanța de la satul Gura Bîcului pînă la orașul Anenii Noi este de 35 km, iar pînă la municipiul Chișinău – 67 km.

Avantaje

Comuna este renumită nu numai pentru locurile sale pitorești, ci și pentru faptul că aici își desfășoară activitatea compania "Piscicola Gura Bîcului" SA. Compania se ocupă cu producerea peștelui și oferă servicii de pescuit. La producere sînt folosite mai multe iazuri-pepiniere, pentru creșterea puietului și cel mai mare iaz cu o suprafață de aproape 300 de hectare pentru producerea peștelui pentru vînzare.

Gospodăria piscicolă din Gura Bîcului este cea mai mare din Moldova. Suprafața totală a iazurilor în care se cultivă puiet de pește pe parcursul anului este de 365 ha. Cel mai mare iaz de hrană ocupă cea mai suprafață a gospodăriei piscicole.

Pescuit

Compania se ocupă cu producția peștelui de apă dulce de cele mai diverse specii: crap ierbivor, novac, cosaș, crap. În condiții naturale, în lac crește și biban, caras, știucă, somn și creveți de apă dulce. O astfel de faună bogată este un bun prilej pentru un pescuit excelent, care poate fi practicat aici nu numai în timpul verii, ci și în timpul iernii. Așteptăm în vizită nu numai pescarii amatori, ci și pescarii care se ocupă cu pescuitul sportiv pentru desfășurarea competițiilor.

Cosaș
Caras
Crap
Biban
Șalău
Sînger sau carp argintiu
Novac sau crap argintiu nobil

Cum ajungeți

Toți cei care doresc să-și petreacă timpul în aer liber sînt așteptați la SA „Piscicola Gura Bîcului” pe tot parcursul anului. Gospodăria piscicolă se află la 50 km de Chișinău, în imediata vecinătate a Nistrului, în locul unde în el se revarsă rîul Bîc.

Servicii și prețuri

Pescuit 12 ore: undița - 60 lei, spinning-80 lei, elastic/donka-120 lei
Pescuit 24 de ore: undița - 100 lei, spinning - 120 lei, donka - 200 lei

Recenzii

Marin

Zilele trecute m-am odihnit cu familia prin părțile acelea. Mi-a plăcut foarte mult! În jur este liniște, păsările cîntă. Copiii au fost încîntați, au alergat la aer liber. Am prins un șalău mic și cîțiva crapi argintii, suficient pentru o ciorbă!

Vladislav

Nu mă așteptam că voi prinde atîta pește după ploaie!!! O mulțime de carași, extraordinar! Super!!!

Maximilian

Există un loc deosebit pe acest lac, acolo poți prinde și un crap bun, nu demult chiar și cîțiva cosași am prins!

Radu

Locul nu este rău, zilele trecute cu bărbații am fost acolo pe noapte, am stat 2 zile. În pădure există o poiană minunată. Rezultatul - un șalău, o mulțime de carași și, cel mai important, un crap de 8 kg, desigur sînt mulți și mici de pînă la 1 kg, dar i-am eliberat, să mai crească pînă la anul viitor.